ONTVANG TOT 2,00% CASHCOINS bol.com
Hacks om eten langer goed te houden
01/08/2017

Je kent het vast wel: je loopt door de supermarkt en hebt enkel keuze uit grote verpakkingen eten of drinken. Bij jou gaat dat niet zo snel op en zal je wat overblijft moeten weggooien. Zo gooi je niet alleen je eten weg maar ook  geld. Ook kan het zijn dat de grotere verpakking in verhouding tot de kleine veel goedkoper is, maar… jij gaat die grote verpakking niet opkrijgen voordat de beetjes erop kruipen. Precies voor dit soort situaties hebben wij handige hacks die ervoor zorgen dat je voedsel langer houdbaar blijft.

1. Verse kruiden
Verse kruiden zijn heerlijk door het eten, maar zijn eenmaal geknipt van de plant niet heel erg lang houdbaar. Tot nu! Heb je keukenpapier of toiletpapier in huis? Dan kan je jouw verse kruiden eenvoudig langer bewaren. Maak het papier een beetje nat met een mist verstuiver, leg je kruiden op het papier en rol deze op. Leg het vervolgens in de koelkast en je kruiden gaan veel langer mee.

2. Sla
Zodra je de zak met sla hebt opgemaakt beginnen de blaadjes langzaam bruin te worden. Dit gaat vaak zo snel dat je de volgende dag de sla al een beetje smoezelig vind en het liever niet meer eet. Om dit te voorkomen haal je alle sla uit de zak en stop je het in een kom. Leg hier overheen vochtig keukenpapier en zet het in de koelkast. Vervolgens zal je sla veel langer goed blijven en niet bruin worden.

3. De vriezer
Met het product “langer behouden van etenswaren” is de vriezer echt je beste vriend. Wees vindingrijk! Gebruik een ijsblokjesvorm niet alleen voor water maar vries bijvoorbeeld ook voor wijn die zowat weg kan. Zo kan je een heerlijke koude witte wijn drinken met ijsblokjes van wijn. Wat dacht je van het invriezen van verse pesto of olijfolie met verse kruiden? Drink je graag smoothies? Vries je fruit in en maak vast een pakketjes met samengestelde ingrediënten. Zo pak je een kant en klaar zakje fruit en groente uit de vriezer, doe het de blender in en je hebt een heerlijke smoothie.

4. Gebruik citroen
Veel fruit en groente worden nadat het gesneden is snel bruin, denk hierbij bijvoorbeeld aan een appel of avocado. Dit bruin worden kan je eenvoudig voorkomen met het sap van een citroen. Tegenwoordig kan je citroensap in een fles met spuitmond krijgen zodat je het sap eenvoudig over je gesneden producten kan sprayen.

5. Bananen in folie
Wanneer je een tros bananen koopt worden deze toch altijd wel snel bruin. Zeker wanneer je er al 1 vanaf gehaald hebt. Je kan de bovenkant van de bananentros vergelijken met een wond. Hierdoor rot het sneller. Om dit te voorkomen kan je de bovenkant inwikkelen met huishoudfolie. Door dit te doen kan je bananen 3 of zelf 5 dagen langer bewaren.

 
   
Close
tot 5,00% CashCoins
25% korting op je eerste aankoop bij Groupon Shopping
Code:FIRST25
ONTVANG TOT 2,00% CASHCOINS bol.com
visit register click click