ONTVANG 2,50% CASHCOINS Booking.com
Meld je aan en ontvang direct 7,50
Help
De 5 leukste gezelschapsspellen voor het hele gezin
05/11/2015

Op regenachtige herfstdagen is een gezelschapsspel het ultieme jeudsentiment. Weet je nog, dat je broerje altijd won wanneer hij de bank was met Monopoly? En dat jij de ongeslagen kampioen Memory van de familie was? Tegenwoordig spelen we liever spelletjes op onze telefoon of tablet. Maar dat kan niet op tegen een ouderwets gezellig potje Risk, Cluedo of Scrabble!

Daarnaast zijn veel van de klassieke bordspellen tegenwoordig uitgerust met een interactief element, wat ze extra leuk maakt voor een jongere generatie. Kijk mee naar deze Top 5 favoriete bordspellen van België!

 

 1. Monopoly
  Eh, verrassing! Er had natuurlijk geen andere klassieker op nummer één kunnen belanden. Monopoly is al jarenlang het ultieme familiespel. En door de vele varianten kun je er eentje uitzoeken die bij jullie gezin past. Er is een junior-versie, eentje in Frozen thema, een wereldeditie en eentje met Minions. Uitzoeken maar!
 2. De Kolonisten van Catan
  In 2000 werd dit populaire handelsspel tot Speelgoed van het Jaar verkozen en ons favoriete spel is het nog steeds. Het spel is voor iedereen leuk vanwege de interactie, het vleugje geluk en de tactische mogelijkheden. Ruil je graan tegen erts, bouw dorpen straten en steden, verzamel grondstoffen en leg de langste handelsweg aan om te winnen.
 3. Rummikub Original
  De tegenhanger van Scrabble is Rummikub. Ben jij meer van de cijfers dan van de woorden, dan ga jij dit spel winnen! Maak mooie cijferreeksen met de gekleurde cijfers op je plankje. Wie legt de slimste combinaties? Ben jij degene die het eerst alle cijfers op tafel heeft liggen? Een spel dat inzicht, durf en tactiek combineert.
 4. 30 Seconds
  Dit spel is perfect voor grote gezelschappen op feestjes en partijen. Je speelt in teams. Een van jullie probeert binnen 30 seconden zoveel mogelijk van de 5 begrippen op een kaartje te omschrijven. Raden maar! Welk team bereikt als eerste de finish?
 5. Scotland Yard
  Wie is Mister X? Dat is de grote vraag tijdens een potje Scotland Yard. Er is net een gloednieuwe versie verschenen met een interactieve app, maar de old school variant voldoet ook gewoon. Het centrum van Londen met zijn vele vervoersmogelijkheden is het ultieme speelveld voor Mister X en zijn tegenspelers, die de meneer zo snel mogelijk moeten proberen te vangen.

Waar koop je deze gezelschapsspellen online?
Natuurlijk kun je voor spelletjes terecht bij SpeelgoedSjop.com maar ook bol.com verkoopt spelletjes. Staat jouw favoriete gezelschapsspel niet in het lijstje? Laat het ons weten!

   
Close
4,00% CashCoins
10% korting op tuinartikelen van Intens wonen
Code:tuin10
ONTVANG 2,50% CASHCOINS Booking.com
visit register click click